Info - Nordliks - Studerende

(Information til studerende, opdateret 27.11.2019 af Claus Madsen)
Hvem kan søge?

Man skal være studerende ved et af netværkets medlemsinstitutter/universiteter
Man skal have studeret Nordisk sprog og litteratur mindst et år før man kan rejse ud.
Såvel bachelorstuderende som masterstuderende kan søge.

Stipendiet

Vilkår

Hvordan søger man?

  1. Kontakt dit hjemmeinstituts kontaktperson i god tid før dit universitets lokale ansøgningsfrist. Din lokale kontaktperson kan hjælpe med at foreslå land/institut/universitet.
  2. Kontakt derefter gæsteinstituttets kontaktperson i samråd med din lokale kontaktperson. Gæsteinstituttets lokale kontaktperson kan svare på praktiske spørgsmål om undervisning, og henvise til information om kurser og bolig.
  3. Lav en foreløbig studieplan i samråd med din lokale kontaktperson, din studievejleder og gæsteinstituttets kontaktperson. Studierne i udlandet skal kunne godkendes som en del af studierne ved hjemmeuniversitetet.
  4. Udfyld ansøgningsblanketten i dialog med din lokale kontaktperson og jeres internationale kontor.

Når du har fået besked fra din lokale kontaktperson om godkendt stipendium, får du tilsendt information fra gæsteuniversitetet. Gæsteuniversitetet sørger også for at du bliver registreret i relevante systemer og hjælper til med at søge bolig.

Rapport

Ved afslutningen af opholdet skal den studerende skrive en rapport på 1 A4-side med evaluering af ansøgningsprocessen og studieopholdet. Rapporten skal sendes til hjemmeinstituttets kontaktperson som sender en kopi til gæsteinstituttets kontaktperson.